Get a Grip

Get a Grip

Mijn idee: Bij Get a Grip ondersteunen we jongeren tussen 16 en 27 jaar op het gebied van geldzaken. We ondersteunen op 3 verschillende manieren: maatjestrajecten, workshops en een what's app hulplijn.

Hoe doe je dit? Bij de maatjestrajecten helpen we jongeren met vragen over geldzaken. Bijvoorbeeld: wat moet ik doen als ik 18 word? Hoe leer ik sparen? Of hoe betaal ik mijn schulden af? We koppelen jongeren één op één aan een passende vrijwilliger. Een traject duurt maximaal een jaar.
De workshops geven we op MBO opleidingen in Eindhoven. We gaan hierbij een lesuur lang het gesprek aan met jongeren over geldzaken en informeren over belangrijke zaken, zoals zorgtoeslag, belastingdienst en online verleidingen (gokkken, achterafbetalen).
De hulplijn is speciaal voor jongeren die een korte vraag hebben. Ze kunnen ons via What's app benaderen en krijgen binnen één werkdag antwoord.

Wat doe je? We ondersteunen jongeren op een manier die bij hun past: laagdrempelig en outreachend. Jongeren mogen bij ons zelf aangeven welke ondersteuning ze willen ontvangen en welke vrijwilliger bij ze past. We leren jongeren financiële vaardigheden en geven ze kennis waar ze de rest van hun leven nog iets aan hebben.

Wat heb je nodig/wil je doen met de opbrengst? Met de opbrengst willen we twee dingen doen:
1. Het huidige aanbod doorontwikkelen
2. Het ontwikkelen van groepsgericht aanbod voor jongeren die niet meer naar school gaan, wat we kunnen aanbieden op bijvoorbeeld jongeren inloop punten. Zo kunnen we zo veel mogelijk jongeren bereiken en kennis bijbrengen.

alle initiatieven

K2 Challenge

De K2Challenge wordt in opdracht van het bestuur van de stichting K2 Prijs georganiseerd door stichting Zet met de volgende partner: Dr. Mollercollege/Walewyc Mavo (OMO Scholengroep de Langstraat).